Waar helpt een studiekeuzetest mij mee?

Studiekeuzetesten geven antwoord op vragen als welke studie of opleiding past goed bij mij? Wat vind ik belangrijk in een studie? Antwoord op deze vragen kan hulp bieden bij het maken van belangrijke keuzes. Studenten met een studie die past bij hun interesses zijn gemotiveerder, meer tevreden en wisselen minder snel van studie. Om deze reden is het belangrijk aan het begin van je opleiding, maar ook tijdens je loopbaan, te weten wat je interesses zijn. Dit lijkt niet heel lastig, vaak kan je zelf wel bepalen wat je interessant vindt en wat niet, maar wat je wensen zijn op het gebied van opleiding is toch vaak lastiger te bepalen. Een studiekeuzetest kan helpen hier inzicht in te geven.

Zoek je een studiekeuzetest?

De Bridge Career is de studiekeuzetest van TestGroup. Deze test is maakt gebruik van twee loopbaanmodellen: de RIASEC codes van Holland en de loopbaanankers van Schein. Met deze test krijg je inzicht in je carrière voorkeuren en loopbaanankers. The Bridge Career maakt gebruik van de normative-ipsative split technologie ®, die met succes wordt toegepast in de persoonlijkheidstest van TestGroup: The Bridge Personality. Deze techniek zorgt ervoor dat de test niet te manipuleren is, waardoor je waarheidsgetrouwe informatie krijgt over je carrière voorkeuren.

Deze studiekeuzetest is te gebruiken voor profielkeuze (HAVO/VWO), schoolkeuze/studiekeuze (HBO/WO), beroepskeuze of voor loopbaankeuze. Je kunt The Bridge Career bestellen via een eigen account op ons Bridge assessment platform of als losse test via onze bureau service.

Voorbeeldrapport van de studiekeuzetest

U kunt hier een voorbeeldrapport van de studiekeuzetest downloaden.

Bestellen

Wilt u deze test als particulier bestellen? Bijvoorbeeld voor uw schoolgaande kind of voor uw eigen loopbaankeuze? U kunt deze test dan makkelijk bestellen via onze bureau service. Wij zetten dan direct de test voor u klaar.

Vraag hier meer informatie aan over studiekeuzetesten:

Wilt u meer weten over het gebruik van de The Bridge Career en studiekeuzetesten? U kunt hier contact met ons opnemen.