Profielkeuzetest

Een studie kiezen op 15-jarige leeftijd is een grote uitdaging. Het is dan nog zeer moeilijk om zo ver vooruit te kijken en te bepalen welke studie uw kind interessant zou vinden.

Toch moeten leerlingen in HAVO en VWO al op deze leeftijd een keus tussen vakken maken middels een profielkeuze. Er zijn vier profielen waaruit gekozen moet worden:

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Economie en Maatschappij
  • Cultuur en Maatschappij

Deze keuze voor een profiel bepaalt voor een deel welke studies er na het eindexamen gevolgd kunnen worden en dus ook welke eventuele beroepen later haalbaar zijn.

The Bridge Career is een uitgebreide profielkeuzetest HAVO/VWO en achterhaalt op betrouwbare wijze waar de voorkeur ligt. De uitslag van de test laat zien aan welke profielen uw kind de voorkeur geeft.

Twijfels? Bestel onze profielkeuzetest

Deze profielkeuzetest bevat 321 vragen die gericht zijn op mogelijke interessegebieden. Een zeer uitgebreide test dus waarvoor uw kind even de tijd zal moeten nemen. Maar: de profielkeuze is een belangrijke stap in het leven van uw kind en zeker de moeite waard om wat tijd aan te besteden. Zo voorkomt u dat het verkeerde profiel wordt gekozen.

Na het invullen van de test krijg u een uitgebreid en betrouwbaar profielkeuze rapport. Hierin staat ook welke van de vier profielen het beste aansluit bij de interesses van uw kind. Met het maken van deze test weet u direct welk HAVO of VWO profiel het beste bij uw kind past.

Voorbeeldrapport van de profielkeuzetest

U kunt hier een voorbeeldrapport van de profielkeuzetest downloaden.

Wilt u meer weten over het gebruik en het bestellen van deze test? U kunt hier contact met ons opnemen.