Profielkeuze havo en profielkeuze vwo

In de tweede fase van de havo of vwo gaat uw kind voor een aantal vakken kiezen waarin eindexamen gedaan gaat worden. Deze vakken zijn ingedeeld in vier verschillende profielen die een voorbereiding vormen op verschillende studierichtingen. Met de keuze voor een havo profiel kiest uw kind dus ook al voor een richting in het vervolgonderwijs.

Er zijn 4 profielen:

  1. Natuur & Techniek
  2. Natuur & Gezondheid
  3. Economie & Maatschappij
  4. Cultuur & Maatschappij

Twijfelt uw kind nog welk havo of vwo profiel gekozen gaat worden? TestGroup heeft een perfect hulpmiddel voor u. Wij helpen uw kind graag de juiste profielkeuze te maken. Hiervoor hebben wij een beroepskeuzetest ontwikkeld die uw kind helpt te kiezen uit de profielen van de havo.

Deze beroepskeuzetest bevat 321 vragen die gericht zijn op mogelijke interessegebieden. Een zeer uitgebreide test dus waarvoor uw kind even de tijd zal moeten nemen. Maar: de profielkeuze havo is een belangrijke stap in het leven van uw kind en zeker de moeite waard om wat tijd aan te besteden. Zo voorkomt u dat het verkeerde profielkeuze havo of profielkeuze vwo wordt gekozen.

Na het invullen van de test krijgt u een uitgebreid en betrouwbaar beroepskeuze rapport. Hierin staat ook welke van de vier profielen het beste aansluit bij de interesses van uw kind. Met het maken van deze beroepskeuzetest havo en vwo weet u direct welk profiel het beste bij uw kind past.

Voorbeeldrapport van de beroepskeuzetest

U kunt hier een voorbeeldrapport van de beroepskeuzetest downloaden.

Wilt u meer weten over het gebruik en het bestellen van deze test? U kunt hier contact met ons opnemen.