Verkopers selecteren met een online sales test

Wordt u op straat wel eens aangesproken om een krantenabonnement af te sluiten? En krijgt u ’s avonds soms een telefoontje om uw internetpakket uit te breiden? Dan hebben verkopers die aardig, extravert, emotioneel stabiel en meegaand zijn de meeste kans u iets te verkopen.

Testuitgever TestGroup heeft onderzoek gedaan naar het voorspellen van verkoop- of salesresultaten met online sales testen.

Enkele punten uit het onderzoek:

  1. Een online sales test kan goed worden gebruikt om verkoopprestaties te voorspellen.
  2. Verkopers die hoog scoren op bepaalde factoren blijken meer te verkopen en een betere algemene beoordeling van hun managers te ontvangen.
  3. Specifieke eigenschappen zoals het bijhouden van een verkoopadministratie blijken juist weer beter voorspeld te worden door specifieke karaktertrekken zoals detailgerichtheid.
  4. Ook verkopers die openstaan voor nieuwe ervaringen blijken het goed te doen.

Als verkopers geselecteerd moeten worden die relatief specifieke taken moeten uitvoeren, zoals het omgaan met bezwaren van klanten en administratief werk, dan is het gebruik van specifieke persoonlijkheidsfacetten zoals attentheid of detailgerichtheid beter. Het onderzoek toont aan dat de waarde van persoonlijkheidskenmerken in de online sale test afhangt van de verkooptaak die moet worden voorspeld.

Met de resultaten van dit onderzoek heeft TestGroup een online sales test ontwikkeld. De online sales test van TestGroup is een online sales assessment en geeft een objectief beeld van de verkoop kwaliteiten van een kandidaat.

De online sales test zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat voor u op een rij in een overzichtelijk en compact rapport.

Online sales test bestellen

Heeft u vragen over het voorspellen van verkoopsucces? Of wilt u de online sales test gebruiken voor uw kandidaten?  U kunt ons bereiken via 020-2621630.