Online assessments bij een reorganisatie

Bij een reorganisatie is het van belang om de nieuw op te bouwen organisatie met de juiste medewerkers in te vullen. Een online reorganisatie assessment helpt op een zorgvuldige, objectieve en snelle manier om de juiste keuzes te maken en te onderbouwen.

Online assessments kunnen een goed hulpmiddel zijn bij een reorganisatie. Een online reorganisatie assessment geeft u inzicht in de kennis, capaciteiten, competenties en persoonlijkheid van uw medewerkers.

Voordeel: online assessments zijn veel kostenefficiënter dan normale assessments, terwijl de competenties van uw medewerkers wel op een betrouwbare manier in kaart gebracht worden.

Het online reorganisatie assessment in stappen:

Het inzetten van online assessments bij reorganisatie is altijd maatwerk. Vaak worden de volgende stappen doorlopen:

  1. Start van het project. Opstellen van de competentieprofielen voor de functies tijdens een meeting met de opdrachtgever. In deze meeting doen wij ook een voorstel voor de onderdelen die in het online reorganisatie assessment worden opgenomen.  
  2. Afnemen van het online assessment bij alle deelnemers. Hierbij wordt het actuele competentieniveau van de kandidaat in kaart gebracht. Het huidige competentieniveau van de kandidaat wordt afgezet tegen het competentieprofiel van de functie waarop wordt gesolliciteerd.
  3. Terugkoppeling van de resultaten aan de kandidaat in een individueel gesprek met één van onze psychologen.
  4. De kandidaat ontvangt een duidelijk online assessment rapport. Hierin wordt benoemd waar nog potentieel voor ontwikkeling ligt.
  5. Nadat toestemming van de kandidaat is verkregen, worden de resultaten van het online assessment (het rapport) verzonden aan de opdrachtgever. 
  6. Het traject wordt afgesloten met een meeting met de opdrachtgever. Tijdens deze meeting worden de rapporten van de kandidaten besproken.

Het online reorganisatie assessment bestaat (standaard) uit:

Vragen?

Heeft u een vragen over de herplaatsingen of aanname van uw werknemers tijdens een reorganisatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.