360 graden feedback

De 360 graden feedback methode is om het functioneren van een werknemer te evalueren. Hierbij worden meerdere beoordelaars ingezet. Belangrijk is dat het individu beoordeeld wordt door meerdere personen die goed zicht hebben op het dagelijkse functioneren van de desbetreffende werknemer. Deze beoordelaars kunnen collega's, een direct leidinggevende en ondergeschikten zijn. De verschillende percepties van de beoordelaars worden bij de 360 graden feedback gebundeld wat zorgt voor een compleet beeld van het funtioneren van de werknemer.

Naast de beoordelingen van collega's, direct leidinggevende en ondergeschikten beoordeelt de werknemer ook zichzelf. De 360 graden feedback methode onderscheidt zich van andere feedbackinstrumenten door meerdere beoordelaars in te zetten.

Het 360 graden feedback systeem van TestGroup is gemakkelijk aan te passen aan de wensen van de organisatie. Het functioneren van de werknemer kan met behulp van het Bridge 360 graden feedbackrapport afgezet worden tegen een normgroep van 500 andere kandidaten. Bekijk hier het Bridge 360 rapport.

Wil je meer weten over de 360 graden feedback of een demo aanvragen? Neem dan contact met ons op.